Službeni posjet izaslanstva Carinske uprave Narodne Republike Kine

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/m0t02v_10591.jpg
  • Slika
  • Slika
Dana 27. lipnja 2011. godine, g. Hrvoje Čović, državni tajnik Ministarstva financija i ravnatelj Carinske uprave, primio je izaslanstvo Carinske uprave NR Kine koje je boravilo u jednodnevnom službenom posjetu Carinskoj upravi Ministarstva financija RH. Kinesko izaslanstvo predvodio je g. SUN Yibiao, zamjenik ministra Carinske uprave NR Kine.
U sklopu ovog posjeta održan je radni sastanak dvaju izaslanstva na kojem se razgovaralo o mogućnostima unaprjeđenja međusobne suradnje u carinskim pitanjima između carinskih službi Republike Hrvatske i NR Kine a kako bi se zajedničkim radom osigurala ispravna primjena carinskoga zakonodavstva te spriječilo kršenja carinskih propisa a sve u smjeru stvaranja prave ravnoteže između sigurnosti građana i olakšavanja trgovine kao potpore tržišnom gospodarstvu.
Ujedno predstavnici kineske delegacije upoznati su s nadležnostima i radom hrvatske Carinske uprave uz osvrt na nastojanja koja Carinska uprava poduzima na razvoju svojih administrativnih i operativnih kapaciteta a radi pripreme za učinkovitu i dosljednu primjenu carinske pravne stečevine EU.

Pisane vijesti