Sastanak s članovima europskog parlamenta, odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1421_201304051448261461.jpg
  • Slika

Dana 02. travnja o.g. u Središnjem uredu Carinske uprave održan je sastanak s članovima Europskog parlamenta,  predvođenih predsjednikom Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača, gosp. Malcolm Harbourum.

Predstavnici Carinske uprave predstavili su pretpristupne aktivnosti koje je Carinska uprava od 2005. godine aktivno provodila, te postignute uspjehe i rezultate, kao i strateške smjernice daljnjeg razvoja i modernizacije carinske službe Republike Hrvatske.

Predstavnici Europskog parlamenta izrazili su zadovoljstvo i čestitali na postignutim uspjesima. Potom je izvjestiteljica Odbora ukratko upoznala nazočne sa novostima oko procedure usvajanja Carinskog zakonika Unije i otvorenim pitanjima oko istog. Zastupnici su iskazali interes za određena sigurnosna pitanja vezana uz pristupanje Republike Hrvatske u punopravno članstvo EU, s obzirom na preuzimanje nadležnosti nad vanjskom granicom EU, s naglaskom na trendove povećanja krijumčarenja cigareta na istočnoj granici EU, nadzor nad pomorskim i zračnim lukama, kontrolu kvalitete farmaceutskih proizvoda i dr.



Pisane vijesti