Provedene pojačane mjere nadzora nproveli su mjere nadzora u poslovnim prostorima pravnih osoba s ciljem sprječavanja nelegalne prodaje proizvoda na području Zadarske, Splitko-dalmatinke i Zagrebačke županije

Ovlašteni carinski službenici proveli su mjere nadzora u poslovnim prostorima pravnih osoba s ciljem sprječavanja nelegalne prodaje proizvoda kojima su povrijeđena prava intelektualnog vlasništva na području Zadarske, Splitko-dalmatinke i Zagrebačke županije

Tijekom prošlog vikenda na području Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zadar i Split u suradnji sa carinskim službenicima Službe za mobilne jedinice, proveli su mjere nadzora u poslovnim prostorima pravnih osoba s ciljem sprječavanja nelegalne prodaje proizvoda kojima su povrijeđena prava intelektualnog vlasništva.

Provedenim mjerama nadzora u navedenim poslovnim prostorima pravnih osoba privremeno je oduzeto 4026 komada raznih vrsta roba (odjeće,naočala, raznih vrsta igrački, ronilačke opreme) kojima se povređuju odredbe Zakona o žigu i odredbe Zakona o industrijskom dizajnu. Sukladno navedenom protiv prekršitelja biti će podneseni optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.

Dana 9. kolovoza 2015. godine ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zadar i Službe za mobilne jedinice spriječili su obavljanje nelegalne trgovine na prostoru parkirališta ispred trgovačkog centra u Zadru. Provedenim mjerama nadzora oduzeto je 1360 komada raznih vrsta robe (odjeće i metalne galanterije) i 535,5 kg voća i povrća. Prekršiteljima će biti izdani prekršajni nalozi.

Istoga dana, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb su na otvorenom prostoru sajmišta Jakuševac privremeno oduzeli 940 komada sunčanih naočala i ručnih satova kojima se povređuju odredbe Zakona o žigu i odredbe Zakona o industrijskom dizajnu. Sukladno navedenom protiv prekršitelja biti će podneseni prekršajni nalozi, dok će se protiv jednog prekršitelja podnijeti kaznena prijava.



Pisane vijesti | Nadzor | Nadzor