Provedba pojačanih nadzornih aktivnosti Carinske i Porezne uprave u području fiskalizacije u prometu gotovinom

Slika /9603/Slika informacije (2).jpg

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske i Porezne uprave, provodit će pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja izdavanja i evidentiranja računa na cjelokupnom području Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na područja uz jadransku obalu, otoke i područje Grada Zagreba.
 

Nadzorne aktivnosti provodit će se ciljano, na temelju prethodno provedene analize rizika, s ciljem otkrivanja poreznih obveznika koji evidentno i sustavno krše porezne propise te time onemogućavaju nesmetano poslovanje urednim poreznim obveznicima.
 
Pojačane nadzorne aktivnosti provodit će se u periodu od 01.07. do 31.08. 2021. godine.
 
Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici Carinske i Porezne uprave pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa.
 
Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.
 
Posebno valja naglasiti kako je temeljem Zaključka Vlade Republike Hrvatske tijekom 2020. i 2021. godine, doneseno niz mjera pomoći poduzetništvu i očuvanju radnih mjesta. Uz pružanje sustavne pomoći poduzetnicima, očekuje se visoka razina financijske discipline, posebno u svezi izdavanja, fiskaliziranja i evidentiranja računa, što je i preduvjet ostvarivanja prava na mjere pomoći.
 
Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem e-maila javnost@carina.hr .
 

Pisane vijesti