Provedba pojačanih nadzora fiskalizacije u Dubrovačko-neretvanskoj i Osječko-baranjskoj županiji

Slika /6209/1. pravo na pristup.jpg

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom, samostalno i u suradnji s drugim nadzornim službama, kroz organizirane zajedničke akcije od 12. do 14. studenoga 2018. godine.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na području Dubrovačko-neretvanske i Osječko-baranjske županije s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.
Pojačane nadzore provodit će ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, kroz organizirane zajedničke akcije u razdoblju od 12. do 14. studenoga 2018. godine.
Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije  provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.
Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem emaila: javnost@carina.hr
 
 
 
 

Pisane vijesti