Pronađena velika količina duhana koji je bio namijenjen ilegalnoj prodaji na „crnom“ tržištu

  • Slika /9515/Glavna slika, DUHAN.jpg
  • Slika
  • Slika

Ovlašteni carinski službenici Sektora za mobilne jedinice (SMJ Zagreb, Krapina, Varaždin i Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku) provodeći operativne mjere nadzora pronašli su veliku količinu nelegalnog duhana u listu.  
 

Službenici Carinske uprave, Središnjeg ureda, Sektora za mobilne jedinice, dovršili su provođenje pojačanih mjera nadzora nad uvozom duhanskih proizvoda i rezultat tog rada je zapljena velike količine duhana.
 
Nakon provedenih pojačanih mjera nadzora nad uvozom duhanskih proizvoda carinski službenici utvrdili su da postoji osnovana sumnja da se vozilom u vlasništvu jedne tvrtke, a kojeg vozi 47- godišnjak, vrši nezakonit prijevoz i trgovina duhana u listu koji je bio namijenjen ilegalnoj daljnjoj prodaji na hrvatskom „crnom“ tržištu.
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu izvršena je pretraga teretnog vozila  zbog osnovane sumnje u  počinjenje kaznenog dijela, kojom prilikom je ukupno pronađeno 11706,50 kilograma duhana u listu, bez dokumentacije o podrijetlu.
 
Slijedom navedenog, protiv trojice osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenja kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ iz članka 264. stavak 1. Kaznenoga zakona.
 
Pronađena roba je oduzeta, a naknadnim obračunom trošarinskog duga naplatit će se i trošarina u ukupnom iznosu od 10.067.590,00 kn. Također, radi osiguranja naplate naknadno utvrđenog trošarinskog duga,  privremeno je oduzeto i teretno vozilo.
 
 
 
 
 
 

Pisane vijesti