Priopćenje za javnost vezano za izdavanje odobrenja za obavljanje poslova ovlaštenog carinskog otpremnika na graničnim prijelazima


Nastavno na iskazani interes javnosti i sudionika u postupku javnog natječaj za izdavanje odobrenja za obavljanje poslova ovlaštenog carinskog otpremnika na graničnim prijelazima, objavljenog 04. srpnja 2014. u Narodnim novinama broj 81/14, u cilju potpunog i pravilnog informiranja navodimo kako je Carinska uprava 24. listopada 2014. donijela Rješenja kojim se utvrđuje konačna rang lista ovlaštenih carinskih otpremnika na graničnim prilazima.
Povjerenstvo Carinske uprave za provedbu natječaja na javnoj raspravi održanoj 25. rujna 2014. na kojoj su sudjelovali predstavnici 24 od ukupno 25 sudionika javnog natječaja raspravljalo je o prigovorima sudionika natječaja koji su izneseni na Zapisnike o postupku provedbe procjene i vrednovanja prijava u natječaju. Isto tako analizirana je dokumentacija i rang lista za pojedine granične prijelaze te su utvrđene sve činjenice i okolnosti bitne za daljnju provedbu natječaja.
Povjerenstvo za provedbu natječaja sukladno propisanim pravilima natječajnog postupka te na temelju stavova utvrđenih na javnoj raspravi, utvrdilo je konačne rang liste ovlaštenih carinskih otpremnika koji mogu osnovati otpremničke urede na pojedinom graničnom prijelazu.
Rješenja kojim se utvrđuje konačna rang lista ovlaštenih carinskih otpremnika na graničnim prilazima su upućena 28. listopada 2014. svim sudionicima javnog natječaja preporučeno poštom s uputom o pravnom lijeku, odnosno protiv ovoga rješenja može se izjaviti žalba Ministarstvu financija, Samostalnom sektoru za drugostupanjski upravni postupak, u roku od 15 dana od dana dostave rješenja a žalba se podnosi putem Ministarstva financija, Carinske uprave.

MINISTARSTVO FINANCIJA
CARINSKA UPRAVA



Pisane vijesti