Prilikom pretraga kuća pronađen nelegalni duhan i oružje

  • Slika /5917/Duhanska sirovina kutije.jpg
  • Slika
  • Slika

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Službe za mobilne jedinice Varaždin u suradnji s policijskim službenicima policijskih uprava Varaždinske, Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske pronašli su ukupno 2 363,70 kilograma duhana.

Carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Varaždin u suradnji s policijskim službenicima prilikom pretraga kuća i drugih prostorija 15. svibnja na području Varaždinske i Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Zagreba pronašli su 4 kartonske kutije ispunjene duhanskom sirovinom, ukupne težine 467,90 kilograma, 94 PVC vreća ispunjenih sitno rezanim duhanom, ukupne težine 1 895,80 kilograma, 3 električne rezalice za duhan, 3 elektronske vage te 159 komada noževa za rezalicu. U jednoj od kuća  pronađena je i automatska puška „Crvena zastava“ AK 47 s pripadajućim spremnicima i 12 komada streljiva.
Nakon konzultacija s Općinskim državnim odvjetništvom protiv prekršitelja će se podnijeti odgovarajuće prijave kao i zahtjevi za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 1.418.220,00 kuna. Duhan, rezalice, vage i noževi oduzeti su od prekršitelja, dok su oružje i streljivo  predani na daljnje postupanje policijskim službenicima.

Pisane vijesti