Pretragom vozila pronašli sitno rezani duhan, cigarete i rakiju

  • Slika /9090/glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb i Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod pregledom vozila na području grada Zagreba i graničnog prijelaza Stara Gradiška pronašli su veće količine nelegalnog sitno rezanog duhana, cigareta i rakije.  

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb 13. prosinca 2020. izvršili su pretragu vozila na području grada Zagreba prilikom čega su pronađene veće količine sitno rezanog duhana, cigareta i jakog alkoholnog pića – rakije koje nije bilo obilježeno trošarinskim markicama Ministarstva financija RH.
 
Također, istog dana carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod vršili su pregled vozila na RGP Stara Gradiška prilikom čega su uz pomoć službenog psa za detekciju duhana i duhanskih prerađevina "Karma" pronađene cigarete, koje su bile sakrivene u drvenom sanduku, te iste nisu bile obilježene trošarinskim markicama Ministarstva financija RH. Navedena roba nije bila prijavljena carinskim djelatnicima.
 
Pregledom vozila na području Zagreba pronađeno je ukupno:
-  12.200  komada (61 šteka) cigareta,  
-  18,5 kg sitno rezanog duhana za pušenje,
- 25 litara jakog alkoholnog pića – domaće rakije.
 
Pregledom vozila na RGP Stara Gradiška pronađeno je: 2.800 komada (14 šteka) cigareta.     

Protiv prekršitelja iz Zagreba bit će podnesena kaznena prijava te zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 28.662,30  kuna. Vozilo i roba su oduzeti.

Protiv prekršitelja koji je zatečen u nezakonitim radnjama na RGP Stara Gradiška podnesen je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 25.200,00 kuna te zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 2.394,40 kuna. Roba je oduzeta.
 

Pisane vijesti