Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o uvjetima i načinu oslobođenja od plaćanja trošarine na energente koji se koriste kao pogonsko gorivo za plovidbu, nn 72/13

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu oslobođenja od plaćanja trošarine na energente koji se koriste kao pogonsko gorivo za plovidbu objavljen je u „Narodnim novinama“, broj 72 od 17. lipnja 2013. godine.
Pravilnik stupa na snagu danom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, osim članka 1. ovoga Pravilnika koji stupa na snagu prvoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«, a to je 18. lipnja 2013.
Njime se dodatno nomotehnički uređuju pojedine odredbe Pravilnika radi preciznijeg izričaja normi i ispravljanja uočenih nedorečenosti.
Njime se, nadalje, propisuje da najkasnije do 1. siječnja 2014. godine korisnici prava – brodari u obalnom linijskom pomorskom prijevozu mogu koristiti plinsko ulje kao pogonsko gorivo za plovidbu iz članka 101. stavka 1. točke 2. Zakona o trošarinama (Narodne novine, br. 22/2013 i 32/2013 – ispravak) uz oslobođenje od plaćanja trošarine i bez ispunjavanja uvjeta iz članka 3. stavka 1. Pravilnika.



Pisane vijesti