Povećanje maloprodajnih cijena cigareta s datumom važenja od 6. prosinca 2016. godine

Slika /slike/4556/shutterstock_132509039_cr.jpg

Pojedine tvrtke prijavile su sukladno čl. 77. st. 1. i 4. Zakona o trošarinama povećanje maloprodajnih cijena za određene marke cigareta, s datumom važenja od 6. prosinca 2016. godine.

Radi se o tvrtkama: TDR D.O.O., PHILIP MORRIS ZAGREB D.O.O., BAT HRVATSKA D.O.O., POGON KOOLTURA D.O.O., LEGENDA PROMET D.O.O., JT INTERNATIONAL ZAGREB D.O.O.  i IMPERIAL TOBACCO ZAGREB D.O.O. 

Cigarete za koje su izvršene prijave povećanja maloprodajnih cijena iskazane su i označene žutom bojom u tabelarnom prikazu Podaci o prijavljenim maloprodajnim cijenama cigareta važećim na dan 6.12.2016., koji je objavljen na internetskim stranicama Carinske uprave, grupa Trošarinsko postupanje – Maloprodajne cijene cigareta-Tabelarni prikaz trošarine na cigarete.

Na pojedine marke cigareta za koje su prijavljena povećanja maloprodajnih cijena s datumom važenja 6.12.2016. godine (u tabelarnom prikazu s maloprodajnim cijenama, u stupcu Obračun razlike trošarine, marke cigareta označene s „DA“), potrebno je  izvršiti popis zaliha  na  kraju dana koji prethodi danu početka važenja maloprodajne cijene cigareta (5.12.2016.), kao i  u roku od 8 dana od dana popisa zaliha podnijeti zapisnik o popisu zaliha cigareta sa obračunom razlike trošarine na dan 5.12.2016. (obrazac Z-ORT-MPC)  putem aplikacije e-Trošarine.



Pisane vijesti | Obavijesti | Trošarinska postupanja