Potpisana uputa o suradnji između Carinske uprave i Ravnateljstva policije

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/glisin_10871.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 19. srpnja 2011. godine u prostorijama Ravnateljstva policije, državni tajnik, ravnatelj Carinske uprave mr.sc. Hrvoje Čović i glavni ravnatelj policije Oliver Grbić potpisali su Uputu o suradnji između Carinske uprave i Ravnateljstva policije.

Uputom o suradnji Carinska uprava i Ravnateljstvo policije izražavaju spremnost za punu suradnju i pružanje međusobne stručne pomoći u svom djelokrugu rada, a poglavito u području razmjene informacija i podataka, postupanju ovlaštenih carinskih i policijskih službenika u otkrivanju kaznenih i prekršajnih djela, edukativnim aktivnostima i zajedničkom informiranju javnosti, a sve u cilju usklađivanja rada i postizanja visokog stupnja učinkovitosti u sprečavanju, suzbijanju i otkrivanju svih oblika nezakonitih radnji.

U okviru radnog sastanka predstavnika Carinske uprave i Ravnateljstva policije, koji je neposredno prethodio potpisivanju Upute, istaknuto je zadovoljstvo donošenjem Upute čiji tekst predstavlja jasan provedbeni okvir za ostvarivanje kvalitetne suradnje i koordiniranog djelovanja carinskih i policijskih službenika.

Također je istaknuto i da će donošenje Upute o suradnji između Carinske uprave i Ravnateljstva policije značajno pridonijeti afirmaciji ozračja bliske suradnje carinske službe i policije na svim ustrojstvenim razinama, pri čemu je posebno apostrofiran značaj činjenice da će se Uputom o suradnji zamijeniti slična Uputa iz 2003. godine koja nije bila u potpunosti provediva s obzirom na protek vremena i donošenje novih propisa iz djelokruga rada i nadležnosti obje službe, a poglavito Zakona o carinskoj službi i Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.  



Pisane vijesti