Potpisan ugovor o donaciji opreme između ministarstva vanjskih poslova sad i ministarstva financija rh, carinske uprave

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/1jbtux_5921.jpg
  • Slika
U Ministarstvu financija, Carinskoj upravi, Središnjem uredu, dana 18. veljače 2010. godine, potpisan je Ugovor o donaciji opreme između Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State) i Ministarstva financija Republike Hrvatske, Carinske uprave. Ugovor su potpisali, u ime Ministarstva vanjskih poslova SAD-a g. Christopher J. Millam, savjetnik za EXBS program u Veleposlanstvu SAD, dok je od strane Ministarstva financija Republike Hrvatske, Carinske uprave, ugovor potpisala gđa. Ivana Soić, pomoćnica ravnatelja Carinske uprave.

U sklopu donacije ove opreme za suzbijanje krijumčarenja, Carinska uprava primila je 26 kompleta opreme za otkrivanje krijumčarene robe (tip CT-30), u ukupnoj vrijednosti od 462,818.98 USD. Radi se o vrlo vrijednoj i suvremenoj opremi, koja se donira u sklopu EXBS programa (program Vlade SAD-a za pomoć carinskim i drugim službama u provođenju izvozne kontrole i s tim u vezi sigurnosti granica), a koja će Carinskoj upravi biti od izuzetne koristi u jačanju carinskog nadzora kako na granici tako i u unutrašnjosti carinskog područja Republike Hrvatske.

Od početka suradnje 2004. godine do danas, Ministarstvo financija, Carinska uprava putem suradnje kroz EXBS Program, provela je preko 20 održanih seminara, edukacija i radionica održanih u Republici Hrvatskoj i SAD-u, putem kojih su se carinski službenici upoznali s prijetnjom oružja za masovno uništavanje i s tim povezane sigurnosti granica. Putem navedenih donacija Ministarstvo financija, Carinska uprava zaprimila je u sklopu navedenog programa opreme i tehničkih pomagala u ukupnoj vrijednosti preko 1.000.000,00 USD.


Pisane vijesti