Posjet službenika ministarstva financija, carinske uprave u louredes na 52. međunarodno vojno hodočašće i 18. vojno-redarstveno hodočašće

Vojni ordinarijat u Republici Hrvatske organizirao je i ove godine hodočašće hrvatske vojske i policije u Lourdesu koje je bilo uključeno u 52. međunarodno vojno hodočašće vojski Europe i svijeta (52. PMI).
Hodočašće je održano u razdoblju od 18. do 25. svibnja 2010. godine u kojem je sudjelovala i delegacija ovlaštenih carinskih službenika: Gea Jelić, pročelnica Carinarnice Karlovac, Slava Grgurević, Carinarnica Slavonski Brod, Josip Lončar iz Carinarnice Koprivnica, te Marino Radan, Carinarnica Rijeka.

Posjet Lourdes tradicionalno je međunarodno hodočašće koje već osamnaesti put hrvatske vojnoredarstvene snage i hrvatski branitelji pohode, čije je ovogodišnje geslo bilo „Znak Križa, znak života“, stoga su se sa zadovoljstvom ove godine pridružili i carinski službenici.
      
Odjeveni u carinske službene odore sudjelovali su u svim točkama protokolarnog programa, kao npr: zajedničko fotografiranje ispred Bazilike na Trgu Esplanade, sudjelovanje na Svetoj Misi u Bazilici Svete Krunice, posjeta Spilji ukazanja, Križni put, svečani međunarodni mimohod ulicama Lourdesa, procesija sa svijećama te oproštajni susret. Najdojmljivija bila je, međunarodna Sveta Misa u Bazilici Pia X, gdje su i naši carinski službenici sudjelovali u počasnoj straži, tj. dočeku svih  vojno-redarstvenih, vjerskih i političkih izaslanstava, sudionika ovogodišnjeg hodočašća.

Delegacija Ministarstva financija, Carinske uprave izrazila je zahvalu državnom tajniku, ravnatelju Carinske uprave i svim stručnim službama koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji njihovog putovanja.



Pisane vijesti