Posjet delegacije Carinske uprave Republike Hrvatske Carinskoj upravi Republike Sjeverne Makedonije

  • Slika /6753/700x450-crop-90-5-rav.jpg
  • Slika
  • Slika

Delegacija Carinske uprave Ministarstva financija predvođena pomoćnikom ministra financija i ravnateljem Carinske uprave Hrvojem Čovićem, boravila je u službenom bilateralnom radnom posjetu Carinskoj upravi Republike Sjeverne Makedonije od 12. do 14. lipnja 2019.

Radna posjeta je organizirana u okviru Customs2020 programa EU, a inicirana je na zahtjev Carinske uprave Republike Sjeverne Makedonije, s osnovnim ciljem pomoći i podrške usklađivanju i izgradnji carinskog sustava Republike Sjeverne Makedonije u procesu pristupanja i pregovora o članstvu u EU. Tematski su obuhvaćena iskustva iz pregovora u Poglavlju 29 – Carinska unija, način pregovaranja, mjerila i obveze tijekom pretpristupnog procesa, i zakonodavni okvir. Druga tematska cjelina obuhvatila je primjenu i provedbu odobrenja i pojednostavnjenja u carinskim postupcima. 

Glavni direktor Carinske uprave Sjeverne Makedonije, Gjoko Tanasoski izrazio je zadovoljstvo bilateralnom suradnjom koja se osim ovom radnom posjetom ostvarila i u drugim područjima carinskog rada te je posebno istakao podršku koju Carinska uprava Hrvatske daje carinskoj službi Sjeverne Makedonije što je od izuzetnog značaja za njihovu rad. Ravnatelj Carinske uprave Hrvatske potvrdio je važnost suradnje koja će se nastaviti te je iskazana spremnost naše službe za ovakve oblike pomoći i u budućnosti.
 

Pisane vijesti