Podnijete prijave o počinjenom prekršaju zbog povreda odredbi Konvencije o privremenom uvozu vozila

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/iazv2t_8291.jpg
  • Slika
Na području mjesne nadležnosti carinarnica Karlovac i Slavonski Brod podnijete su prijave o počinjenom prekršaju zbog povreda odredbi Konvencije o privremenom uvozu vozila uslijed upravljanja vozila stranih registracijskih oznaka od strane državljana Republike Hrvatske.

Ovlašteni carinski službenici Carinarnice Karlovac, Carinske ispostave Maljevac prilikom kontrole vozila u izlazu iz carinskog područja Republike Hrvatske utvrdili su da osobnim vozilom registracijskih oznaka Republike Bosne i Hercegovine upravlja hrvatski državljanin. Vozilo je glasilo na pravnu osobu sa sjedištem u Republici Bosni i Hercegovini.Također, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage prilikom redovitih mjera nadzora zatekli su hrvatskog državljanina da upravlja osobnim motornim vozilom njemačkih registracijskih oznaka registriranim na ime osobe sa sjedištem izvan carinskog područja Republike Hrvatske.

U oba je slučaja protiv vozača pokrenuta prekršajna prijava sukladno članku 241. stavak 1. točka 11. Carinskog zakona za što je predviđena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 do 900.000,00 kuna za pravnu osobu, odnosno novčana kazna u iznosu od 1.000,00 do 100.000,00 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi i za fizičku osobu.

Vozila su privremeno oduzeta do okončanja postupka, te je podnesen zahtjev za naknadu naplatu carinskog duga sukladno članku 205. Carinskog zakona.
 

Pisane vijesti