Ovlašteni carinski službenici zaplijenili 394 kg osušenih listova duhana, električni stroj za rezanje duhana i ručnu prešu za duhan

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1645_201312131543087441.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 11. prosinca 2013. godine, na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, ovlašteni carinski službenici Službe za nadzor Carinskog ureda Virovitica, obavili su u mjestu BAKIĆ pretragu stambenih prostorija i drugih prostora koje koristi 49-godišnji hrvatski državljanin koji nije registrirani proizvođač duhana. Pretraga je obavljena u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave virovitičko-podravske, na temelju naloga nadležnog prekršajnog suda, radi postojanja osnovane sumnje na ilegalnu preradu osušenih listova duhana i ilegalan promet rezanog duhana za pušenje.

Pretragom je pronađeno ukupno 394 kg osušenih listova duhana pripremljenog za rezanje, električni stroj za rezanje duhana i ručna preša za duhan. Protiv hrvatskog državljanina bit će podnesena kaznena prijava radi postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela iz članka 264. Kaznenog zakona, a duhan, električni stroj za rezanje duhana i ručna preša za duhan su privremeno oduzeti do okončanja postupka.

U porezno-upravnom postupku utvrđena je obveza trošarine na ostali duhan za pušenje u ukupnom iznosu od 149.720,00 kn radi čega će Carinski ured Virovitica donijeti porezno rješenje.

U proteklih dvadeset dana ovo je druga velika zapljena duhana ovlaštenih carinskih službenika Službe za nadzor Carinskog ureda Virovitica izvršena u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave virovitičko-podravske. Ukupno je zaplijenjeno 858,50 kg osušenog duhana u listu, 38,60 kg rezanog duhana za pušenje, dvije električne rezačice za duhan i ručna preša za duhan.



Pisane vijesti