Ovlašteni carinski službenici službe za mobilne jedinice spriječili izbjegavanje granične kontrole te krijumčarenje cigareta i preparata za poboljšanje potencije

Dana 03. lipnja 2015. godine, Ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice u izdvojenim slučajevima utvrdili su više nepravilnosti i to;

             Na graničnom prijelazu Macelj, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji sa policijskim službenicima PGP Macelj prilikom pregleda teretnog vozila turskih registarskih oznaka zatekli su tri strana državljana u izbjegavanju granične kontrole. Vozaču teretnog vozila izrečena je novčana kazna u iznosu od 2.400,00 kn. Strani državljani su predani na daljnje postupanje službenicima PGP Macelj.

             Na graničnom prijelazu Erdut,  ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, upotrebom specijalne opreme za pretragu vozila pronašli su posebno dograđene spremnike u podu vozila u kojima je državljanin republike Srbije pokušao na skriveni način unijeti u carinsko područje Zajednice 100 kutija Kamagra Oral Jely 100 mg.  Vozaču putničkog vozila izrečena je novčana kazna u iznosu od 3300,00 kuna  te troškovi postupka u iznosu od 100,00 kuna. Roba i vozilo su  temeljem članka 81.stavak  Zakona o provedbi carinskih propisa EU oduzeti i predani na  RGP Erdut.

             Na graničnom prijelazu Bajakovo, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, prilikom pregleda kombi vozila kojime je upravljao državljanin republike Srbije pronašli su pregledom bočnih stranica vozila sakriveno ukupno 8000 komada cigareta (400 kutija). Vozaču teretnog vozila izrečena je novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna te troškovi postupka u iznosu od 100,00 kuna i naplaćena trošarina na cigarete u iznosu  od 2.972,00 kuna. Cigarete su temeljem članka 81. Zakona o provedbi carinskih propisa EU oduzete i predane na RGP Bajakovo.



Pisane vijesti