Otkriveni pokušaji krijumčarenja droge tip marihuana – skunk, količine 10.74 kg

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1362_201301211529227126.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Suradnjom djelatnika Carinske ispostave Bajakovo i policijskih službenika PGP Bajakovo spriječen je pokušaj krijumčarenja 10,743 kg marihuane. Ovom zajedničkom akcijom carinskih i policijskih službenika prekinut je lanac krijumčarenja droge na tzv. pravcu „balkanska ruta“, a o čemu su na izvanrednoj konferenciji detaljnije izvijestili pročelnik Carinarnice Osijek Davor Petrović te voditelj Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić.

Naime, carinski službenici su na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo na ulazu u Republiku Hrvatsku oko 9 sati prilikom pregleda osobnog automobila marke „Fiat Punto“ srpskih registracijskih oznaka, u unutrašnjosti vozila uočili u bočnim stranama zadnjeg dijela vozila paketiće smeđe boje oblijepljene selotejp trakom što je upućivalo na moguće krijumčarenje droge. Odmah potom obaviješteni su i službenici policijske granične postaje Bajakovo te je ishođen sudski nalog za nastavkom pretrage vozila i utvrđivanja opravdane sumnje u moguće krijumčarenje droge.

Pronađeno je ukupno 20 paketića valjkastog oblika, omotanih samoljepljivom trakom, sadržaja Marihuana-Skunk u ukupnoj težini od 10.74 kg, čija vrijednost se procjenjuje na 200.000,00 kn. Istog je dana uhićen 41-godišnji državljanin Srbije koji je upravljao spomenutim vozilom te su daljnje postupanje i kriminalističku obradu preuzeli policijski službenici PGP Bajakovo.



Pisane vijesti