Otkriveni ilegalni imigranti i spriječen pokušaj nezakonitog prometa duhana

  • Slika /slike/Vijesti/2016/4311/Glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, Varaždin i Osijek, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, pronašli su ilegalne imigrante i oduzeli duhan.

Obavljajući redovne mjere carinskog nadzora, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Varaždin u suradnji s policijskim službenicima PU Bjelovarsko bilogorske, Službe kriminalističke policije, u mjestu Prespa, zaustavili su osobno vozilo u kojem je pronađeno 154 kilograma duhana u listu, sušenog i prešanog u blokove. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je uručen prekršajni nalog te je podnesen zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 84.700,00 kuna. Roba i vozilo koji su predmet prekršajnog djela su oduzeti.
 
Isto tako, dana 22. srpnja 2016., ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, tijekom provođenja nadzora cestovnog prometa na autocesti A3, odmorište Stari Hrastovi, zaustavili su osobno vozilo Mercedes E 320, njemačkih registracijskih oznaka, u kojem je pronađeno 60 kilograma sitno rezanog duhana na koji nije plaćena trošarina. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je uručen prekršajni nalog u iznosu od 21.000,00 kuna te je podnesen zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 33.000,00 kuna. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta, a kao mjera osiguranja naplate trošarine privremeno je oduzeto i vozilo. 
 
Također, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na RGP Bajakovo, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku i carinsko područje Zajednice (EU), zaustavili su teretno vozilo bugarskih registracijskih oznaka. Pregledom navedenog vozila, pronašli su u tovarnom  prostoru šest ilegalnih imigranata iz Afganistana, koji su zajedno s vozačem predani djelatnicima granične postaje PP Bajakovo na daljnje nadležno postupanje.

Pisane vijesti