Otkriveni carinski prekršaji na području Carinarnica Karlovac, Dubrovnik i Ploče dana 28. siječnja 2010. godine

Tijekom dana 28. siječnja 2010. godine, na području Carinarnica Karlovac, Dubrovnik i Ploče, u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora i kontrole, od strane carinskih službenika otkriveno je nekoliko carinskih prekršaja, slijedom čega su pokrenuti prekršajni postupci, te su naplaćene mandatne kazne.

Provođenjem pojačanog nadzora na graničnom prijelazu Jurovski Brod, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage Odjela za nadzor Carinarnice Karlovac, izvršili su detaljan pregled osobnog motornog vozila stranih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin, slijedom čega je u vozilu pronađeno ukupno 560 komada neprijavljenih lijekova OLANZAPIN, čija je vrijednost procijenjena na 12.700,00 kuna. Protiv vozača pokrenut je carinski prekršaj.

Nadalje je na CI Karasovići Carinarnice Dubrovnik, državljaninu Francuske Republike naplaćena mandatna kazna, zbog neprijavljivanja 21 kg sira koji se nalazio u vozilu francuskih registracijskih oznaka.

Kontrolom što su je provodili carinski službenici na CI Metković Carinarnice Ploče, pokrenut je carinski prekršaj protiv hrvatskog državljanina zbog neprijavljivanja 20 kg suhomesnatih proizvoda, koji su se nalazili iza prednjih sjedala, na podu osobnog motornog vozila hrvatskih registracijskih oznaka.

Također je na istom graničnom prijelazu od strane carinskih službenika pokrenut carinski prekršaj protiv državljanina Federacije Bosne i Hercegovine zbog neprijavljivanja raznih suhomesnatih proizvoda u količini od 12 kg te smrznutog mesa količine 8 kg koji su se nalazili u prtljažnom prostoru vozila.



Pisane vijesti