Otkrivena tri ilegalna skladišta duhana, pronađene veće količine cigareta i duhana

  • Slika /8125/Bjelovar fotografija 1 GLAVNA.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ilegalna skladišta duhana otkrivena su pretragama objekata na području gradova Bjelovara i Zagreba, veća količina cigareta pronađena je pretragom autobusa na graničnom prijelazu  Bajakovo, a duhana u listu u teretnom vozilu na graničnom prijelazu Terezino Polje.
 

Ovlašteni carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s ovlaštenim carinskim službenicima Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i policijskim službenicima PU koprivničko – križevačke dana 30.listopada 2019. izvršili su pretragu objekta na području grada Bjelovara i dvije pretrage objekata na širem području grada Zagreba.
Tom prilikom pronašli su i oduzeli ukupno 17 258,70 kilograma duhana u listu, 147,40 kilograma sitno rezanog duhana, 4 komada električnih strojeva za rezanje duhana, 3 digitalne vage i 1 ručni viljuškar. Protiv prekršitelja podnijet će se prekršajni nalozi kao i zahtjev za naknadni obračun trošarine na oduzeti duhan u ukupnom iznosu od 10.436.160,00 kuna.
 
 
Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar dana 2.studenoga 2019. izvršili su pretragu autobusa na graničnom prijelazu Bajakovo prilikom čega su pronađene veće količine cigareta koje nisu bile obilježene duhanskim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Pretragom autobusa pronađeno je:
- 14.200 komada cigareta koje nisu bile obilježene duhanskim markicama

Protiv prekršitelja je podnesen prekršajni nalog i naplaćena kazna  u iznosu od 90.000,00 kuna, a pronađena roba je oduzeta.        
 
 
Carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Osijek u suradnji s policijskim službenicima na graničnom prijelazu Terezino Polje provodeći pojačane mjere nadzora 30. listopada 2019. izvršili su pregled teretnog vozila i dokumentacije prilikom čega je utvrđeno da pošiljku ne prati valjana dokumentacija niti je pošiljka najavljena Trošarinskom uredu za vezu sukladno Zakonu o trošarinama.

Pretragom teretnog vozila pronađeno je:
-  12 960,00 kilograma hladno prešanog duhana u listu

Protiv prekršitelja izrečena je novčana kazna u iznosu od 150.000,00 kuna te je podnesen  zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 7.776.000,00 kuna.
Pronađena roba i vozilo su oduzeti.

Pisane vijesti