Otkriven veći broj nepravilnosti provođenjem zajedničke aktivnosti na području nadježnosti odjela za mobilne jedinice zadar

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1429_201304111301333759.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Zajedničkom aktivnošću ovlaštenih carinskih i policijskih službenika na području nadležnosti Odjela za mobilne jedinice Zadar, dana 10. travnja 2013. proveden je veći broj nadzora nad prometom trošarinske i druge vrste robe na prostoru sajmišta u Benkovcu, prilikom čega je utvrđen veći broj nepravilnosti.

Carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zadar u zajedničkoj suradnji s policijskim službenicima PP Benkovac, u gradu Benkovcu provodili su aktivnosti nadzora namjenske uporabe pogonskog goriva u motornim vozilima, te su u četiri slučaja utvrđene nepravilnosti nenamjenske uporabe pogonskog goriva u teretnim motornim vozilima, slijedom čega će protiv prekršitelja biti podnesene Prijave o počinjenom prekršaju po članku 80. stavku 1. točki 51. Zakona o trošarinama te obračuni za trošarine.

Nadzorom korištenja vozila privremeno uvezenih sukladno Aneksu C Konvencije o privremenom uvozu u tri je slučaja utvrđena nepravilnosti kod osobnih motornih vozila stranih registracijskih oznaka, slijedom čega su vozila privremeno oduzeta, te će zbog navedenog biti podnesene Prijave o počinjenom prekršaju po članku 241. stavku 1. točki 11. Carinskog zakona te zahtjevi za naplatu carinskog duga.

Istog su dana na području sajma u Benkovačkom selu, u Benkovcu, zajedničkom suradnjom carinskih službenika Odjela za mobilne jedinice Zadar, Službe za mobilne jedinice, Sektora za nadzor, Središnjeg ureda CURH, te policijskih službenika Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice MUP-a i policijskih službenika PP Benkovac, provedeni nadzori posjedovanja robe zbog sumnje da za istu nije proveden neki od carinski dopuštenih postupaka, te su utvrđene dvije nepravilnosti prilikom čega je oduzeta razna tekstilna roba u količini od 321 komad, te muški remeni i ženske torbice u količini od 97 komada.

Nadalje je otkriven i slučaj nezakonite prodaje rezanog duhana, u količini od 6 kg. Budući da je prekršitelj zatečen u posjedu trošarinske robe bez nadzornih markica, postupao je protivno odredbi članka 11. Zakona o trošarinama, slijedom čega će protiv istog biti podnesena Prijava o počinjenom prekršaju.



Pisane vijesti