Otkriven pokušaj nelegalne prodaje motornih vozila pri čemu je pronađeno oružje i streljivo

  • Slika /slike/Vijesti/2016/4020/AUTI 2.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima spriječili su pokušaj nelegalne prodaje motornih vozila te je pritom otkrivena poveća količina oružja i streljiva.

Naime, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima PP Ogulin, 5. travnja 2016., izvršili su tri pretrage na području grada Ogulina temeljem naloga za pretragu Županijskog suda u Karlovcu prilikom čega je privremeno oduzeto 13 osobnih vozila, zbog kršenja odredbi članka 29. stavak 1. Zakona o posebnom porezu na motorna vozila i kršenja odredbi članka 70. stavak 1. točka 6. Zakona o trgovini.
 
Nadalje, pretragama je pronađeno i predano na daljnje postupanje policijskim službenicima PP Ogulin automatska puška marke Crvena Zastava, tip M-70 AB2, cal. 7,62 mm, 553 komada raznog streljiva, tromblonski nastavak za navedenu pušku, 12 raznih  spremnika za streljivo, 38 komada puščanog streljiva i 2100 komada streljiva za pištolj cal. 7,62 mm. Temeljem navedenog slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu zbog kaznenog djela “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari” iz članka 331. stavka 1. Kaznenog zakona.
 
Protiv prekršitelja, Odjel za mobilne jedinice podnijet će prekršajne naloge, a nadležnom carinskom uredu biti će podneseni zahtjevi za naplatu posebnog poreza na motorna vozila.

Pisane vijesti