Otkriven pokušaj krijumčarenja zaštićenih ptica i antiseruma protiv zmijskog ugriza

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1775_201404181224487237.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 17. travnja 2014. godine na području mjesne nadležnosti PCU Osijek, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek, provodili su pojačani carinski nadzor putničkog i teretnog prometa, slijedom čega su otkrili pokušaj krijumčarenja 10 komada zaštićenih vrsta ptica i 26 komada antiseruma protiv zmijskog ugriza.

Naime, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek pri ulasku u EU, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na RGP Stara Gradiška, zaustavili su osobno vozilo talijanskih registracijskih oznaka kojime je upravljao državljanin Republike Italije. Pretragom osobnog vozila, u putnoj torbi među stvarima te u kutiji od obuće u kojoj se nalazio led, ukupno je pronađeno neprijavljeno 10 komada zaštićenih vrsta ptica "Šljuka Kokošica" te 26 komada antiseruma protiv zmijskog ugriza "Viekvin".

Roba koja je predmet prekršajnog dijela privremeno je oduzeta do okončanja prekršajnog postupka, a protiv prekršitelja podnijeti će se Prijava o počinjenom prekršaju.
 



Pisane vijesti