Otkriven pokušaj krijumčarenja sira na području Carinarnice Krapina

Slika /arhiva/Slike/Novosti/sir1_thumb.jpg

Dana  09. rujna 2006 djelatnici Odsjeka za upravljanje rizikom, istage i suzbijanje prijevara, Odjela za nadzor Carinarnice Krapina , poduzimajući izvidne mjere i radnje otkrili su pokušaj krijumčarenja sira, i to 1715 kartona sira edamer i 448 kartona sira gouda.

Naime, provodeći izvidne mjere u djelokrugu svoga rada, djelatnici Odsjeka u trenutku  zaustavljanja teretnog motornog vozila sa hrvatskim registarskim oznakama na naplatnim kućicama, posumnjali su da se u vozilu nalazi roba koja podliježe carinskom nadzoru, te zatražili predočenje carinske dokumentacije od vozača vozila.

Kako je vozač dao na uvid otpremnicu kojom bi opravdao prijevoz robe, carinski službenici su potvrdili svoje sumnje da se radi o prikrivanju stvarnog stanja postupka i da se radi o mogućnosti izbjegavanja carinskog nadzora, odnosno prijelaza državne granice bez stavljanja u carinski postupak navedene robe.

Nakon razgovora sa vozačem teretnog vozila i ukazivanja na sumnje, isti  je dragovoljno priznao da je prešao graničnu crtu na GP Macelj i tom prilikom nije prijavio prevoženu robu.

Slijedom gore navedenoga, podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u CA Krapina, a daljnju kriminalističku obradu nad vozačem preuzela je Policijska uprava Krapinsko-Zagorska, kao bi se utvrdile sve okolnosti i prikupili dokazi u svezi opravdane sumnje u počinjenje kaznenog djela Izbjegavanja carinskog nadzora.



Pisane vijesti