Otkriven pokušaj krijumčarenja narkotika preko Zračne luke Zagreb

  • Slika /11606/slika 4.jpg
  • Slika

Carinski službenici otkrili pokušaj krijumčarenja 1170 grama kokaina skrivenog u 117 kapsula u tijelu putnika, stranog državljanina pristiglog  iz Brazila.

U zagrebačku zračnu luku 29. listopada 2022. letom iz Sao Paula pristigao je 45-godišnji državljanin Brazila  kojeg su carinski službenici temeljem prethodne analize rizika izdvojili za carinski pregled zbog sumnje u krijumčarenje droge.
 
Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 550 grama droge kokain u 55 kapsule koje je putnik progutao u Brazilu.
Osumnjičenom je u cilju zaštite njegova zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb,  u sklopu kojeg je učinjen rendgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičenog. 
Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosio još 62 kapsule (ukupno 117, ispunjenih  s 1170 grama droge kokain).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijskih službenika PU zagrebačke, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 

Pisane vijesti