Otkriven pokušaj krijumčarenja 9,771 kilograma droge tipa marihuana – skunk

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/jboebl_12821.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 5. listopada 2012. godine na području nadležnosti Carinarnice Osijek, carinski službenici na CI Bajakovo Carinarnice Osijek spriječili su pokušaj krijumčarenja 9,771 kilograma droge tipa marihuana – skunk.

Na putnički ulaz CI Bajakovo, pristiglo je putničko motorno vozilo srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. Po obavljenim policijskim formalnostima, carinski su službenici na osnovu analize rizika izdvojili predmetno vozilo za detaljan pregled. Izvršenim pregledom pronađeni su u bočnim stranama vozila i ispod tapeciranog dijela vozila paketići omotani prozirnom samoljepljivom trakom, karakterističnog izgleda za pakiranje droga. Korištenjem NIK testera za otkrivanje droga potvrđena je prisutnost droge tipa marihuana, te je izvršeno daljnje preliminarno vještačenje, kojim je utvrđeno da se radi o drogi tipa marihuana – skunk. Nakon otkrivanja droge sva daljnja postupanja i obrade preuzela je PGP Bajakovo.

Pretragom osobnog motornog vozila od strane carinskih službenika CI Bajakovo pronađeno je ukupno 18 paketa s ukupno 9,771 kilograma droge tipa marihuna – skunk, u vrijednosti od 200.000,00 kn.



Pisane vijesti