Otkriven pokušaj krijumčarenja 451 šteke cigareta na području Carinarnice Slavonski Brod

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/rvu1bo_7621.jpg
  • Slika
  • Slika
Na Carinskoj ispostavi Stara Gradiška, dana 09. studenoga  2010. godine, carinski djelatnici otkrili su pokušaj krijumčarenja 451 šteke cigareta, čime je spriječena protupravna imovinska korist  u iznosu od 116.959,63 kune.

Carinski su službenici Carinske ispostave Stara Gradiška, Carinarnice Slavonski Brod pri provedbi redovitih mjera carinskog nadzora prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, izvršili pregled osobnog motornog vozila bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljala državljanka Bosne i Hercegovine u svojstvu vozačice.

Na upit carinskog službenika vozačici ima li što za prijaviti carinskoj kontroli, te slijedom njenog niječnog odgovora pristupilo se pregledu spomenutog motornog vozila, putne prtljage i osobe. Detaljnim pregledom vozila uočena je velika količina cigareta: ispod gumenog podmetača za nogu na mjestu suvozača pronađene su 3 šteke cigareta SLIMS EVA, u prtljažniku vozila pronađeno je 96 šteka cigareta SLIMS EVA, 1 šteka cigareta RONHILL SUPERLIGHTS i 308 šteka cigareta RONHILL LIGHTS.  Nakon što su izvađene cigarete iz prtljažnika, podizanjem obloge prtljažnika u prostoru za držanje rezervnog kotača pronađene su skrivene još 43 šteke cigareta RONHILL LIGHTS.

Istom prilikom ukupno je pronađeno 451 šteka cigareta ukupne vrijednosti 45.100,00 kuna. Na taj način putnica je pokušala ostvariti protupravnu imovinsku korist u iznosu od 116.959,63 kuna.

Nakon osnovane sumnje da se radi o većoj količini krijumčarenja cigareta u suradnji sa PU brodsko posavskom, obaviješteni su Državno odvjetništvo Republike Hrvatske radi pokretanja kaznenog postupka. Protiv navedene osobe podnesena je kaznena prijava.
 

Pisane vijesti