Otkriven pokušaj krijumčarenja 21,208 kilograma droge tipa hašiš na ci karasovići carinarnice ploče

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/ku3dha_12551.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 26. kolovoza 2012. godine na području nadležnosti Carinarnice Ploče, policijski službenici u suradnji s carinskim službenicima na CI Karasovići Carinarnice Ploče spriječili su pokušaj krijumčarenja 21,208 kilograma droge tipa hašiš.

Na putnički ulaz CI Karasovići, pristiglo je putničko motorno vozilo talijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Albanije. Nakon kontrole putnih isprava od strane policijskog službenika vozilo i osoba izdvojeni su sa strane, te je u suradnji s carinskim djelatnikom izvršena kontrola. Radi nervoznog i sumnjivog ponašanja vozača, djelatnici policije i carine izvršili su detaljan pregled vozila, te su u podnoj oblozi ispod tapeciranog dijela na suvozačevoj strani pronađeni paketići omotani ljepljivom smeđom i žutom trakom, čija su pakiranja karakteristična za pakiranje droga. Izvršenim preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da se radi o drogi tipa hašiš. Nakon otkrivanja droge sva daljnja postupanja i obrade preuzela je PP Gruda.

Zajedničkom pretragom osobnog motornog vozila od strane policijskih službenika PGP Karasovići i carinskih službenika CI Karasovići, pronađena su 52 paketa s ukupno 21,208 kilograma droge tipa hašiš.



Pisane vijesti