Otkriven pokušaj krijumčarenja 15.796.800 komada cigareta u brodskom kontejneru u Luci Ploče

Slika /10221/04-02-001.jpeg

Dana 3. veljače 2022. godine u Luci Ploče zajedničkom suradnjom carinskih i policijskih službenika spriječen je pokušaj krijumčarenja  ukupno 789.840 kutija cigareta. 

U okviru međuagencijske suradnje, policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Služba Zagreb, u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i carinskim službenicima Ministarstva financija Carinske uprave u nastavku kriminalističkog istraživanja, izvršili su pretragu brodskog kontejnera koji je u Luku Ploče dopremljen 2. veljače 2022. godine, a koji je prema teretnici trebao sadržavati staklene čaše.

Kontejner je odmah nakon iskrcaja podvrgnut pregledu te je utvrđeno da se u prva dva reda nalazi prijavljena roba staklene čaše iza kojih se nalazilo skriveno 15.796.800 komada cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Pošiljatelj robe je tvrtka iz UAE a primatelj iz Slovačke Republike.

Navedene cigarete su oduzete te će biti pohranjene do donošenja odluke o uništavanju.

Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, policijski službenici su podnijeli posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave protiv šestorice osumnjičenih.
 

Pisane vijesti