Operativna akcija „RIJEKA 2019“

Slika /8164/suradnja.jpg

Carinska uprava Ministarstva financija, Republike Hrvatske i Uprava za indirektno-neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine proveli su zajedničku operativnu akciju „Rijeka 2019“, a u  organizaciji UNODC Programskog ureda u Bosni i Hercegovini, kao i UNODC-WCO Programa kontrole kontejnera (eng. Port Control Unit-PCU).

Operativna akcija „RIJEKA 2019“ bila je usmjerena na kontrolu kontejnerskih pošiljki koje su se kretale iz Luke Rijeka prema Bosni i Hercegovini kroz identifikaciju, profiliranje i pregled rizičnih kontejnerskih pošiljki, u cilju sprječavanja krijumčarenja roba i drugih oblika prekograničnog kriminala.
 
U operativnoj akciji  „RIJEKA 2019“, tijekom operativne i postoperativne faze, provodeći intenzivne kontrolne aktivnosti i kvalitetnom međuinstitucionalnom pravnom pomoći i razmjenom informacija i podataka, zabilježeni su značajni rezultati te je privremeno oduzeto veća količina neprijavljene robe za koju postoji osnova sumnja u povredu prava intelektualnog vlasništva. Najuspješniji rezultati zabilježeni su u PCU Rijeka, gdje su carinski službenici RGP Luka Rijeka otkrili i privremeno oduzeli 10 000 komada igračaka s oznakama „LOL SURPRISE“ kojom se povrjeđuje pravo intelektualnog vlasništva.
 

Stranica