Održana akcija „stop krivotvorinama i piratstvu“

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1992_201412151225243479.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U subotu, 13. prosinca 2014. godine, u trgovačkom centru Westgate u Zaprešiću održana je još jedna zabavno-edukativna akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“. Brojni posjetitelji trgovačkog centra mogli su vidjeti široku paletu uzoraka krivotvorenih proizvoda koje su izložili službenici Carinske uprave Ministarstva financija i Ministarstva unutarnjih poslova i dobiti informacije o zdravstvenim i sigurnosnim opasnostima pri korištenju krivotvorenih proizvoda kao i informacije o tome kome se obratiti kada uoče prodaju krivotvorenih proizvoda na tržištu.

Da akcija prođe u dobrom raspoloženju, i ovaj puta se pobrinuo voditelj Dražen Turina Šajeta koji je komentirajući uzorke krivotvorenih proizvoda na štandu zabavljao posjetitelje. Uz to, ugostio je Jelenu Radan, autoricu dječjeg romana „Zeda: Rejna Zum u zemlji djece“ i Ivanu Radovniković, autoricu edukativno-zabavne slikovnice „Bajka u pjesmama“. Gosti su mu bile i dvije zvijezde koje će uskoro nastupiti na 62. zagrebačkom festivalu, pjevačica Carla Belovari i frontman grupe Adastra, Jerko Marić. Gosti su govorili o svojem autorskom radu i njihovim iskustvima s povredama autorskih prava, a okušali su se i u prepoznavanju krivotvorina. U večernjim satima, posjetitelje je zabavljao DJ Go Cut.

Akciju su i ovoga puta zajednički organizirala nadležna tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva: Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Carinska uprava Ministarstva financija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa; udruge nositelja prava intelektualnog vlasništva: HDS ZAMP, HUZIP, ZAPRAF, BSA, BOA, HGU, DHFR, APAW, AMCHAM te Nacionalni odbor ICC Hrvatska.



Pisane vijesti