Održan sastanak ravnatelja carinskih službi republike hrvatske, bosne i hercegovine, crne gore i republike srbije

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1343_201212180838453736.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 17. prosinca 2012. godine Zagrebu Središnjem uredu Carinske uprave održan je sastanak ravnatelja carinskih službi Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije.
Na sastanku su sudjelovali pomoćnik ministra financija i ravnatelj Carinske uprave gosp. Zlatko Grabar sa suradnicima, gops. Miro Džakula, direktor Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine sa suradnicima, gosp. Vladan Joković, direktor Carinske uprave Crne Gore sa suradnicima i zamjenik direktora Carinske uprave Republike Srbije, gosp. Slobodan Nikolić.
Tema sastanka na visokoj razini bila je unaprjeđenje dosadašnje regionalne suradnje carinskih službi i razmjena iskustava vezanih uz proces pregovora za ulazak u Europsku uniju. S tim u vezi, domaćin sastanka, pomoćnik ministra financija i ravnatelj Carinske uprave gosp. Zlatko Grabar uvodno je prezentirao najvažnija postignuća u dosadašnjem radu Carinske uprave s posebnim naglaskom na aktivnosti koje je bilo potrebno provesti u okviru  pregovaračkih procesa za pridruživanje Republike Hrvatske Europskoj uniji, prezentirane su sadašnje aktivnosti vezane uz proces reorganizacije Carinske uprave, a sve u cilju što bolje pripremljenosti kako administrativnih tako i zakonodavnih i tehničkih pretpostavki za funkcioniranje carinskog sustava u Carinskoj uniji.
Zaključno svi sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim načinom suradnje carinskih službi u regiji, posebice kroz administrativnu suradnju u carinskim pitanjima, svim oblicima uzajamne pomoći i razmjeni iskustava kroz bilateralne i multilateralne sastanke te je izražena uzajamna spremnost svih carinskih službi za unaprjeđenje dosadašnjih oblika suradnje kao i promptno i uspješno rješavanje zajedničkih pitanja.



Pisane vijesti