Održan bilateralni sastanak generalnih direktora carinskih službi Hrvatske i Slovenije – Plitvička jezera, 28. rujan 2012.

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/asyfa2_12791.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 28. rujna o.g. održan je Bilateralni sastanak na visokoj razini carinskih službi Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Pomoćnik ministra, ravnatelj Carinske uprave, gosp. Zlatko Grabar s delegacijom, zamjenikom ravnatelja, gosp. Tihomirom Kraljem i pomoćnicom ravnatelja, gđom. Ivom Soić, susreo se ovom prilikom sa generalnim direktorom Carinske uprave Republike Slovenije, gosp. Rajkom Skubicem i voditeljem kabineta generalnog direktora Carinske Uprave Slovenije, gosp. Brane Gregoričem.

Teme ovogodišnjeg sastanka bile su završetak priprema RH za ulazak u EU, pripreme Carine Slovenije za ulazak RH u EU, te razmjena iskustava i informacija u organizacijskim i stručnim aspektima carinske nadležnosti.

Sudionici ovogodišnjeg sastanka zaključili su da postoji obostrana volja za daljnje jačanje i unaprjeđivanje već postojeće odlične uzajamne suradnje, te su dogovoreni i daljnji modaliteti suradnje i po ulasku RH u EU.



Pisane vijesti