Odjel za nadzor, Odsjek za provjere Carinarnice Ploče pokrenuo tri prekršajne prijave zbog umanjenja carinske vrijednosti

Dana 27.01.2010. godine Odjel za nadzor, Odsjek za provjere Carinarnice Ploče pokrenuo je tri prekršajne prijave protiv fizičkih osoba koje su prilikom uvoza osobnih automobila na carinsko područje Republike Hrvatske umanjile carinsku vrijednost uvezene robe.

 Naime, radi se o uvozima iz 2007. godine te je zbog sumnje u carinsku vrijednost uvezenih automobila zatražena naknadna provjera računa od strane carinske administracije Kraljevine Nizozemske. Po dobivanju rezultata od strane administracije utvrđeno je da je prilikom uvoza automobila na carinsko područje Republike Hrvatske umanjena carinska vrijednost.

 Neistinitim prikazivanjem carinske vrijednosti umanjen je carinski dug u ukupnom iznosu od 51.194,00 kn od čega na ime posebnog poreza na osobne automobile u iznosu od 26.332,20 i na ime razlike PDV-a u iznosu od 24.861,80 kn te je počinjen prekršaj iz članka 241. st. 1. točka 13. Carinskog zakona.



Pisane vijesti