Nastavak odlične suradnje Carinske uprave i Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/35dzo5_7601.jpg
  • Slika
Dana 05. studenog 2010. godine, u hotelu Panorama, Zagreb, a u sklopu godišnje radionice sudionika EXBS Programa, ovlašteni carinski službenici za sudionike navedene radionice održali su prezentaciju na temu primjene „Uređaja za detekciju radioaktivnosti“.

Ovom aktivnosti nastavlja se odlična suradnja Carinske uprave i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, u pružanju pomoći carinskim i drugim službama, koja je prvenstveno usmjerena jačanju provođenja izvozne kontrole između ostalog vezane uz prijetnju oružjem za masovno uništavanje i stim u vezi sigurnosti granica.

Ovoj radionici nazočili su sudionici iz četrdesetak zemalja svijeta u kojima EXBS program aktivno djeluje. Za naglasiti je da su od početka provedbe EXBS programa u Republici Hrvatskoj, od 2004. godine do danas, u sklopu ovog programa službenici Carinske uprave sudjelovali u preko 20 seminara, edukacija i radionica održanih u Republici Hrvatskoj i SAD-u.

Navedenu prezentaciju održao je carinski službenik, inspektor u Službi za nadzor Carinarnice Zagreb, gosp. Mario Kolar, a sa strane Carinske uprave, Središnjeg ureda u radionici je sudjelovao načelnik Odjela u Službi za nadzor, gosp. Darko Kihalić.

Za aktivnu podršku u realizaciji ove radionice, u ime EXBS Programa, Carinskoj upravi prigodnim riječima, zahvalio se voditelj EXBS Programa za Republiku Hrvatsku, gosp. Chris Milam.
 

Pisane vijesti