Na području nadležnosti četiri Carinarnice spriječeni nezakoniti unosi tableta

Slika /arhiva/Slike/Novosti/wky3pi_11701.jpg

Dana 08. siječnja 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnica Vukovar, Dubrovnik, Karlovac i Ploče, carinski službenici spriječili su nezakonite unose tableta.
Naime, na Carinskoj ispostavi Županja Most, u osobnom vozilu francuskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Francuske, zajedničkim pregledom carinskih i policijskih službenika, u prtljažnom prostoru vozila pronađeno je ukupno 60 komada tableta lijeka "Lexaurin" (3 i 1,5 mg) koji sadrži psihotropnu supstancu Bromazepam. Za pronađene lijekove spomenuti nije imao medicinsku dokumentaciju te je navedenom radnjom počinjen prekršaj iz članka 24. stavak 1. i 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.
U drugom slučaju, na Carinskoj ispostavi Karasovići, prilikom pregleda osobnog vozila švicarskih registracijskih oznaka, kod putnika državljanina Republike Srbije, carinski službenici pronašli su 60 tableta "Bromazepam" od 3 mg, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari.
Također na putničkom ulazu na Carinskoj ispostavi Maljevac u osobnom vozilu austrijskih registracijskih oznaka, kod državljanke Bosne i Hercegovine, a u suradnji s policijskim djelatnicima, carinski su službenici u PVC vrećici koja se nalazila u osobnoj ručnoj prtljazi, pronašli 73 komada originalno zapakiranih tableta „Xanax“ 0,25 mg. Navedene tablete sadrže aktivnu tvar Alprazolam, koja se nalazi na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.
Na Carinskoj ispostavi Klek u vozilu austrijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Albanije, carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima, pronašli su u pretincu nasuprot suvozačevog sjedišta 90 komada tableta „Xsanax“ 0,5 mg i 19 komada tableta „Xsanax“ 0,25 mg. Navedene tablete sadrže supstancu Alprazolam, koja se nalazi na popisu psihotropnih Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, a za koje spomenuti nije posjedovao liječničku dokumentaciju. Kako tablete sadrže tvar na popisu psihotropnih tvari postupanje su preuzeli policijski službenici PGP Metković.



Pisane vijesti