Na području carinarnice zagreb zaplijenjeno je ukupno 124.320 komada cigareta, 265 komada parfema, maskara, pudera te 917 komada čokolada i žvakaćih guma

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/xnp0qt_4391.jpg
  • Slika

Dana 10. listopada 2009. godine, na području Carinarnice Zagreb, na tržnici Črnomerec, u okviru zajedničke suradnje policijskih službenika Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice pri Ravnateljstvu policije i carinskih službenika Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, zaplijenjeno je ukupno 6.216 kutija cigareta raznih vrsta, 265 komada parfema, maskara, pudera te  917 komada čokolada i žvakaćih guma.

U konkretnom slučaju, izvršen je pregled štandova na tržnici Črnomerec prilikom kojeg je zaplijenjena veća količina razne robe i to na štandovima koji prema evidenciji tržnice Zagreb nisu bili iznajmljeni.

Od strane Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage za gore navedenu robu, pokrenute su 2 prekršajne prijave sukladno čl. 028. st. 1. točka 06. Zakona o posebnom porezu na duhanske proizvode protiv poznatih počinitelja.



Pisane vijesti