Na području carinarnice zagreb otkriven pokušaj stavljanja u promet veće količine razne robe

Dana 30. prosinca 2009. godine, na području Carinarnice Zagreb, prilikom provođenja pojačanih mjera carinskog nadzora i kontrole, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Odjela za nadzor u suradnji sa djelatnicima Policijske uprave zagrebačke, otkrili su pokušaj stavljanja u promet  veće količine razne robe.
 
Nadzor je izvršen na području tržnica Grada Zagreba, u cilju suzbijanja “sive ekonomije“. Zbog postojanja osnovane sumnje da se radi o kršenju carinskih i drugih propisa izvršena je pretraga šest prodajnih prostora na tržnici Črnomerec, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 1411 komada čokolada i bombona, 53 komada alkoholnih pića, 476 komada odjeće i obuće, 57 komada ručnih satova, 3000 komada cigareta, 102 komada raznih kozmetičkih proizvoda te 18 kilograma mljevene kave.

Obzirom da za pronađenu robu postoji sumnja da nije prošla redovnu carinsku proceduru, ista je privremeno oduzeta, a protiv šestero hrvatskih državljana podnesene su prekršajne prijave zbog povrede Carinskog zakona.



Pisane vijesti