Na području Carinarnice Slavonski Brod otkriven pokušaj stavljanja u promet alkohola bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske i veće količine razne robe

Dana 16. prosinca 2009. godine, na području Carinarnice Slavonski Brod, prilikom provođenja pojačanih mjera carinskog nadzora i kontrole, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Odjela za nadzor u suradnji s djelatnicima Policijske uprave Brodsko-posavske, otkrili su pokušaj stavljanja u promet alkohola bez potrebnih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske i veće količine razne robe.
 
U konkretnom slučaju, zbog postojanja osnovane sumnje da se radi o kršenju carinskih i drugih propisa izvršena je pretraga više prodajnih prostora na tržnici u Slavonskom Brodu, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 15 litara rakije, 88 pari sportske obuće “Nike, “Adidas“, “Reebok“, i “Lacoste“, te veća količina raznih prehrambenih proizvoda.
 
Pronađeni alkohol nije imao potrebne nadzorne markice Ministarstva financija Republike Hrvatske, dok za ostalu robu ne postoji dokumentacija kojom se potvrđuje da je roba prošla redovnu carinsku proceduru. Roba je privremeno oduzeta, a protiv troje hrvatskih državljana podnesene su prekršajne prijave zbog povrede Carinskog zakona.


Pisane vijesti