Na području carinarnice ploče zaplijenjeno ukupno 100.000 komada cigareta marke „ronhill“

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/hzbo25_4371.jpg
  • Slika
  • Slika

                         
Dana 10. listopada 2009. godine na području Carinarnice Ploče kod mjesta Mali Prolog, u okviru zajedničke suradnje carinskih službenika Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage i policijskih službenika PP Metković zaplijenjeno je ukupno 5.000 kutija cigareta marke „RONHILL“.

Naime, osobno vozilo bosanskih registracijskih oznaka koje se kretalo iz pravca Graničnog prijelaza  Mali Prolog, te se uključilo na glavnu cestu D-62 u smjeru Vrgorca izazvalo je pažnju ovlaštenih osoba obzirom da je bilo vidno opterećeno, što je ukazivalo na moguće kršenje propisa, vozaču je od strane policijskog službenika izdana zapovijed zaustavljanja vozila. Budući isti na zapovijed policije nije reagirao te je naglo okrenuo vozilo prema suprotnom smjeru od smjera kretanja i nastavio put, policijski službenici zajedno s carinskim službenicima, krenuli su u potjeru za sumnjivim vozilom.Nakon nekoliko kilometara sumnjivo vozilo sletjelo je s ceste. Na upit carinskog službenika što se nalazi u vozilu, vozač je otvorio prtljažnik i pokazao veću količinu cigareta. 

Predmetne cigarete sa pripadajućim nadzornim markicama Ministarstva Financija Republike Hrvatske, privremeno su oduzete te je za iste izdana Potvrda o privremenom oduzimanju predmeta.



Pisane vijesti