Na području carinarnica slavonski brod i krapina otkriveni pokušaji krijumčarenja prehrambenih proizvoda preko državne granice

Dana 13. siječnja 2010. godine, na području Carinarnica Slavonski Brod i Krapina, u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora i kontrole, otkrivena su dva pokušaja krijumčarenja prehrambenih proizvoda preko državne granice.
Naime, dana 13. siječnja 2010. na CI Slavonski Brod - Most u ulaznoj carinskoj kontroli pristupilo je kombi vozilo njemačkih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Njemačke. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti carinskoj kontroli, vozač odgovara da nema ništa. S obzirom da se posumnjalo u izjavu vozača, pristupilo se detaljnom pregledu vozila i prtljage. Pregledom je pronađeno 10 kilograma sira i 24 kilograma suhomesnatih proizvoda koji su bili skriveni u prtljazi putnika.
Istoga su dana, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Odjela za nadzor na CI Macelj Carinarnice Krapina pregledom osobnog motornog vozila njemačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin BIH, pronašli 105 komada čokoladnih namaza marke “Nutella“ u vrijednosti 5.070,00 kn, koje stranka nije prijavila ulaznoj carinskoj kontroli.
Obzirom da je na gore navedeni način došlo do povreda Carinskog zakona, prvom počinitelju je naplaćena mandatna kazna, dok je protiv drugog pokrenut prekršajni postupak. Sporni prehrambeni proizvodi su oduzeti.

Pisane vijesti