Na području Carinarnica Krapina i Vukovar otkriveni pokušaji nezakonitog prijenosa veće količine razne robe

Dana 09. prosinca 2009. godine, na području Carinarnica Krapina i Vukovar, u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora i kontrole, otkriveno je nekoliko pokušaja nezakonitog prijenosa veće količine robe preko državne granice.

Naime, dana 09. prosinca 2009. godine, carinski su službenici na CI Bajakovo Carinarnice Vukovar izdvojili za detaljan pregled teretno motorno vozilo crnogorskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Crne Gore. Izvršenom pretragom istog vozila utvrđeno je kako se u istom nalazi više robe nego što je deklarirano, i to u iznosu od 17.645,70 EUR-a.
 
Istog su dana carinski službenici na CI Macelj Carinarnice Krapina otkrili pokušaj krijumčarenja razne robe komercijalne naravi, u kombi vozilu njemačkih registracijskih oznaka, koju stranka nije prijavila carinskim službenicima prilikom ulaza u Republiku Hrvatsku. Vrijednost robe utvrđena je komisijski i iznosi 19.497,00 kn.

S obzirom da je na spomenuti način došlo do povrede Carinskog zakona, protiv počinitelja su pokrenuti carinski prekršaji.



Pisane vijesti