Na graničnom prijelazu Batina pronađeno oko 11 kilograma heroina

  • Slika /12185/1 glavna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Suradnjom carinskih službenika Službe za mobilne jedinice Osijek i policijskih službenika na graničnom prijelazu Batina otkriveno je krijumčarenje 10,924 kilograma droge tipa heroin.

Provodeći zajedničke aktivnosti granične policijske i carinske kontrole, uz uporabu službenog psa za detekciju droga i posebnih alata koje koristi Carinska uprava nabavljenih u projektu Europske unije - HERCUL III, 20. veljače za pregled je izdvojeno osobno vozilo albanskih registarskih  oznaka u vlasništvu državljanina Albanije.
 
Po izvršenoj prethodnoj kontroli carinski službenici Službe za mobilne jedinice Osijek u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Beli Manastir pronašli su ispod vjetrobranskog stakla prepravljeni prostor popunjen s paketićima omotanim PVC folijom u kojima se nalazio žuti prah, a koji je vizualno ukazivao da je moguće kako se radi o drogi tipa heroin.
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, djelatnici Službe kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave osječko-baranjske obavili su pretragu vozila u kojem je pronađen 21 PVC paket ukupne težine 10,924 kilograma opojne droge tipa heroin.

Počinitelj je uhićen i nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.
 
 
 

Pisane vijesti