Na Graničnom prijelazu Bajakovo spriječeno krijumčarenje marihuane

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1695_201402041322528948.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom provedbe redovitih mjera carinskog nadzora, dana 2. veljače 2014. godine, u kasnim večernjim satima, na Graničnom prijelazu Bajakovo, mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, ovlašteni carinski službenici su na temelju analize rizika na ulaznom putničkom traku izdvojili za detaljan pregled osobno vozilo marke FIAT, bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao bugarski državljanin.

Vozilo je prepraćeno u halu za detaljne preglede vozila RGP Bajakovo gdje je započeta carinska pretraga vozila. Korištenjem endoskopa pregledani su pragovi vozila te su u unutarnjem prostoru pragova vozila uočeni paketići karakterističnog oblika sa supstancom koja bojom i mirisom ukazuje na mogućnost krijumčarenja droge tipa MARIHUANA.

Sukladno propisanom postupku u takvim slučajevima, ovlašteni carinski službenici su prekinuli postupanje te o utvrđenom činjeničnom stanju obavijestili policijske službenike Postaje granične policije Bajakovo koji su preuzeli daljnje postupanje prema osumnjičeniku i vozilu.

Nakon dobivenog naloga za pretragu nadležnog Državnog odvjetništva, dana 3. veljače 2014. godine, ovlašteni carinski službenici su u suradnji sa djelatnicima Službe kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske, nastavili daljnju pretragu.

Pretragom je u unutrašnjosti lijevog praga vozila pronađeno 40, a u desnom 51 paketić oblijepljen prozirnom samoljepivom trakom, karakterističnog oblika, u kojima se nalazila suha, zelena, biljna materija za koju je utvrđeno da se radi o drogi tipa MARIHUANA, ukupne težine 25.815 grama, procijenjene vrijednosti u iznosu od 500.000,00 kuna.

Prema osumnjičeniku i vozilu daljnje postupanje iz svoje nadležnosti provode policijski službenici PU vukovarsko-srijemske.



Pisane vijesti