Na graničnom prijelazu Bajakovo spriječeno krijumčarenje duhana za vodene lule i cigareta

  • Slika /6519/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 30. ožujka 2019. godine na graničnom prijelazu Bajakovo  ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja ukupno 18,50 kg duhana za vodene lule i 14 400 komada raznih vrsta cigareta.

Prilikom ulaska u carinsko područje Unije, državljanin Republike Sjeverne Makedonije pokušao je na skriveni način unijeti 18,50 kg duhana za vodene lule, u osobnom motornom vozilu talijanskih registarskih oznaka. Pregledom vozila, u prtljažnom prostoru pronađeno je ukupno 18,50 kg duhana za vodene lule.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 63. stavak 1. točka 3. Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije, prekršitelju je izdan prekršajni nalog te je obračunata trošarina. Prekršitelj je platio 2/3 izrečene kazne i obračunati iznos trošarine.   Roba koja je predmet prekršaja oduzeta je uz potvrdu o privremenom oduzimanju.

Istog dana na graničnom prijelazu Bajakovo pregledano je i osobno vozilo bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske. Pregledom vozila, u krovnom prtljažniku pronađeno je ukupno 14 400 komada različitih vrsta cigareta s nadzornim markicama Republike Srbije.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 63. stavak 1. točka 3. Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije, prekršitelju je izdan prekršajni nalog.  Roba koja je predmet prekršaja oduzeta je uz potvrdu o privremenom oduzimanju.

Pisane vijesti