Na gp bajakovo spriječen ilegalan prijelaz državne granice četiri afganistanska državljana

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1870_201408181253007185.jpg
  • Slika

Dana 15. kolovoza 2014. godine, na Graničnom prijelazu Bajakovo, na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, tijekom provedbe redovitih mjera carinskog nadzora teretnog prometa, ovlašteni carinski službenici RGP Bajakovo, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u kamionu turskih registracijskih oznaka kojim je upravljao  turski državljanin, spriječili su pokušaj ilegalnog prijelaza državne granice četiri državljana Afganistana.

Naime, dana 15. kolovoza 2014. godine, na ulazni trak za teretna vozila pristupio je kamion turskih registracijskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin, a koji je prometovao na relaciji Turska – Savezna Republika Njemačka. Pregledom kamiona utvrđeno je presječeno carinsko uže, a mjesto presijecanja skriveno ispod zatezača cerade. Pregledom tovarnog prostora utvrđeno je da se pored prijavljene robe (6.880 kg poliesterske pređe – silk, najlon) nalaze i četiri osobe koje su na ilegalan način pokušale prijeći državnu granicu i ući u prostor Europske unije. Naknadno je utvrđeno da se radi o državljanima Afganistana.

Zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje carinskog prekršaja protiv turskog vozača kamiona podnesen je optužni prijedlog, vozač je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.500,00 kn.

Afganistanski državljani i vozač kamiona predani su policijskim službenicima Postaje granične policije Bajakovo radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja.



Pisane vijesti