Na gp bajakovo otkriveni ilegalci te spriječeno krijumčarenje „ray ban“ naočala

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1845_201407171530192112.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 16. i 17. srpnja 2014. godine, na Graničnom prijelazu Bajakovo, na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, u dva odvojena slučaja, ovlašteni carinski službenici RGP Bajakovo otkrili su troje ilegalaca skrivenih među robom - junećom slanom kožom te su spriječili krijumčarenje 200 komada „RAY BAN“ sunčanih naočala.

Naime, dana 16. srpnja 2014. godine, u jutarnjim satima, tijekom provedbe redovitih mjera carinskog nadzora teretnog prometa na ulazu u prostor EU, ovlašteni carinski službenici u suradnji s veterinarskim inspektorom izvršili su detaljni pregled pošiljke u teretnom vozilu registracijskih oznaka Republike Srbije, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. Detaljnim pregledom pošiljke, među junećom slanom kožom prijavljenoj u provoznom postupku pronašli su skrivena dva državljanina Sirije i jednog državljanina Indije koji su pokušali ilegalno prijeći državnu granicu. Strani državljani su predani policijskim službenicima na daljnje postupanje, a vozač je nastavio putovanje.

Dana 17. srpnja 2014. godine, sat vremena nakon ponoći, na teretni ulaz stiglo je prazno teretno vozilo makedonskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji makedonski državljanin. Budući da su ovlašteni carinski službenici  posumnjali u istinitost iskaza vozača da nema ništa za prijaviti, pristupili su pregledu te su u prednjem dijelu priključnog vozila, u prostoru za dodatnu opremu, pronašli PVC vreću  u kojoj se nalazilo 200 komada sunčanih naočala s oznakom „RAY BAN“. Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog radi počinjenja carinskog prekršaja, a naočale su oduzete.



Pisane vijesti