Na gcu karasovići zapljenjeno više od 10 kilograma heroina

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1860_201407301728462347.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 29. srpnja 2014. godine na graničnom prijelazu Karasovići, ovlašteni carinski službenici Carinske uprave, Sektora za nadzor, Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Ploče u suradnji sa policijskim službenicima Policijske postaje Gruda, zaplijenili su 10.745 grama droge tipa heroin. Droga je pronađena u osobnom vozilu albanskih registarskih oznaka kojim je upravljao albanski državljanin.

Tijekom obavljanja zajedničke kontrole policijskih i carinskih službenika, uočene su preinake ispod upravljača vozila zbog čega se pojavila sumnja u krijumčarenje robe. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga automobila kada je u posebno napravljenom spremniku ispod instrument-ploče u automobilu, pronađeno 20 paketića u kojima se nalazio heroin, ukupne težine 10.754 grama (10,754 kg).

Vrijednost zaplijenjenog heroina procjenjuje se na iznos veći od četiri milijuna kuna.

Dvojica državljana Albanije su uhićena i dovedena u prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.



Pisane vijesti